Projek terbaru Rumah Teres Satu Tingkat Mampu Milik di Jasin. Fasa 1 di atas lot 2240 – lot 2523). Terdiri daripada 62 unit teres satu tingkat (20’x70’), 25 unit teres satu tingkat (20’x65’) dan 6 unit kedai pejabat 2 tingkat (20’x70’) .
Ini Adalah Projek Perumahan Baru & Dijangka Siap Sepenuhnya Pada Penghujung Tahun 2016.
Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini listing jualan rumah.
Rumah Teres Satu Tingkat Mampu Milik di Jasin
Pelan Lantai
Rumah di taman ini mempunyai 3 bilik tidur dan 2 bilik air.
Kemudahan Berhampiran
Jarak ke ibu pejabat Polis Jasin dan Hospital Jasin hanya 8 km atau 10 minit memandu. Manakala jarak ke MRSM Jasin hanya 6km atau 8 minit masa memandu.
Berhampiran dengan beberapa buah sekolah iaitu:
- Sekolah Rendah Agama (JAIM) Kg Chenderah
- Sekolah Menengah Tahfiz Al-Quran (JAIM)(5 minit jalan kaki)
- Sekolah Kebangsaan Chenderah Jasin
Jarak Antara Bandar
- 15 minit masa memandu ke Pekan Jasin
- 30 minit masa memandu ke Ayer Keroh
Taman perumahan ini terletak di tanah tinggi. Sentiasa berangin, nyaman dan tenang. Permandangan Gunung Ledang yang indah.
Rumah mampu dimiliki!! Fasa 1 sudah habis dijual.
40 unit pada Fasa 1 terjual dalam masa sebulan. Harga bermula daripada RM148,800 dan kesemua unit di taman ini ialah Hak milik kekal.
***SPECIAL PACKAGE untuk penjawat awam!!
SMS/Whats app ‘JASIN’ jika berminat utk Phase 2. Jangan terlepas lagi peluang ini. Beli sahaja untuk pelaburan akan datang jika tak duduk di Melaka.
Sedikit perancangan di Daerah Jasin
Sumber: Utusan Malaysia
- Pekan Jasin akan dikenali sebagai Bandar Lestari dan kawasan sekitarnya akan dibangunkan menjadi Daerah Lestari menjelang 2020.
- Terdapat empat pengisian objektif pembangunan daerah Jasin iaitu menjadikannya sebagai daerah Lestari, pelancongan, bestari, industri dan pengeluaran makanan.
- Produk pelancongan akan dibangunkan di Jasin dengan tumpuan kepada pelancongan agro, warisan dan sejarah di samping pembinaan infrastruktur seperti calet, inap desa dan hotel.
Jasin akan dijadikan sebagai industri tani dan pengeluaran makanan dengan usaha mempergiatkan aktiviti pertanian, ternakan, pusat penyelidikan dan pembangunan (R&D) serta hab halal. - Kerajaan negeri bercadang untuk menjadikannya sebagai koridor ilmu sebagai tapak institusi pengajian tinggi (IPT), pusat akademik dan penyelidikan. Kita dapat lihat UiTM Jasin telah beroperasi di sana.
Antara Gambar-gambar terkini projek
Ingin mendapatkan maklumat lanjut?
Tinggalkan komen anda di bawah artikel ini. Saya akan membalasnya melalui email ataupun balas komen anda 🙂
Langgan saluran Telegram kami untuk kemaskini listing jualan rumah.
Wah…bagus rumah ni..mampu milik, lokasinya pun berpotensi…mohon info lebih lanjut…
# buyhartanah@gmail.com
0133360161
Fasa 2 dah abis jual ke?Berminat nak beli.
Fasa 2 belum di buka lagi. Akan di buka bila-bila masa. Boleh whatsapp saya untuk berada dalam list.
Bole tahu harge rumah ni dijual ngn hrge bpe??
Bole bg detail selanjutnye, direct email
dalam range harga RM148k – 200k
saya berminat tentang info lanjut .
Fasa 2 da buka ker..
belum lagi Puan buat masa ini.
Pm saya detail rumah ni hidayahzaid@gmail.com
Salam klu rumah fasa kedua dh buka bgtau eh
baik tuan
fasa 2 ada lagi tak? amat berminay nak beli… tolong email sy kalau boleh masuk list. terima kasih.
aerina_fazlin90@yahoo.com
0194063077
Boleh. Fasa 2 dibuka nanti akan hubungi anda.
Sy sagt berminat nk beli..klau dh buka untk fasa 2,boleh hubungi sy di no 019-7858465
Saya berminat untuk membeli rumah disekitar jasin tolong updated jika masih ada kekosongan lagi .
baik tuan.
Rumah ni freehold atau leasehold?
Freehold
Berminat ngn rmh ni…ada lagi ke…